Állatok a Két Egér Könyvesboltban

Ez a bejegyzés már május óta tervben van, csakhogy a téma olyan gyorsan változik, hogy egyik napról a másikra elavulnak a fényképek, a mondatok. Lefényképezünk egy mackót, egy lovat, egy tacskót, másnap pedig megveszik. Az alább közölt képeken látható állatok tehát nagy valószínűséggel már új tulajdonosuknál vannak, a boltban pedig mások léptek a helyükre. Mert lépés szerencsére mindig van.

Képes összeállítás következik.

Paulon Viki állatai

Vikivel úgy ismerkedtünk meg, hogy elkészítette nekünk a Múzeumi Egeret és unokatestvérét: ez elég erős belépő volt. Azóta jó pár készült belőlük, jó lenne tudni mennyi.

Múzeumi Egér Múzeumi Egér (eladva)

Rövidesen lettek aztán kilincs-cicák, álnok macskák, egérlányok, kajlafülű nyulak, különféle mackók. És kérésünkre lovak. Mi történne, ha egerek helyett lovak járnák a múzeumot? Két ló kalandjai? Persze, ilyen is van már.

Egy lóEgy ló

Még hosszasan sorolhatnánk Viki érdemeit, de mindennél többet mond a „nagy mackó”. A „nagy mackó” a Steiff macik rokona. Steiff mackónak lenni a medvék között olyasmi, mint Leicának lenni a fényképezőgépek között. A Steiff Viki megfogalmazását használva: egy nagyon régi macigyár. (Gyártanak mást is: nyulat, majmot, elefántot.) Van-e egy ilyen macigyárnak nagy kéménye? A mackók bólogatnak mind: hogyne, hogyne!

A „nagy mackó”A „nagy mackó”

A „nagy mackó” minden végtagja könnyen mozog. Tekintete kifejező, szeme csillog. A „nagy mackó” maga a mackóság.

Tekintete kifejezőTekintete kifejező

Ha valaki hosszmetszetében kíváncsi Paulon Viki munkásságára, olvasgassa a Vásárfia blogot.


Szatmáry Nóra állatai

Vannak, akik Nóra nemezfigurái miatt járnak a Két Egér Könyvesboltba (remélhetőleg azért megnézik a könyveket is). Tűnemezelt figurákról van szó.

CsoportképCsoportkép

Az egész kicsi, élethű egerek nemezelésével kezdődött (mert hogy milyen lenne az, hogy a Két Egérben nem lehet egeret kapni). (A kicsi egerek készítését azóta átvette Nagy Karina, aki csinál belőlük hajgumis változatot is.) Nóra fejlődése azóta töretlen.

Ilyeneket tűnemezel:

MaciMaci (tudom, mindenki látja rajta)

Macska Kun Fruzsi nyomán (Rozi az égen)Macska Kun Fruzsi nyomán (Rozi az égen)

Wan-wan Agócs Írisz nyománWan-wan Agócs Írisz nyomán

A képeken szereplő állatok közül már egyik sincs nálunk. Elkeltek. Fontos tudni, hogy a tűnemezelt figurák tényleg teljesen egyediek.

 


Az elmúlt hónapokban fordulat következett be Nóra működésében: elkezdett varrni. Kérdésünkre, hogy alkotóilag mi indokolja ezt, válasza az volt, hogy gyorsabb és élvezetesebb, mint a tűnemezelés (relatíve, mert azért az sem rossz).

 

Az eredmény mignyilvánul mackókban:

Nóra mackói a Lunchtime atop a skycrapert gyakoroljákNóra mackói a Lunchtime atop a skyscrapert gyakorolják

Különféle tacskókban:

Kék tacskóKék tacskó

Százlábú tacskóSzázlábú tacskó

Illene még szót ejteni a zsiráfokról, foxikról, elefántokról. Nóra jobbnál jobb munkái láthatók a Meskán Zsoleszlavszka név alatt.