Útitárs a Két Egértől – egyedi határidőnaplók 2014-re

2014-re is lehet útitársat igényelni a Két Egértől. Egy Holdat kémlelő farkast, egy szárnyas labdát hajtó gubricsot, egy csinosan felöltözött elefántasszonyt, egy rakás rózsaszín disznót, egy tűsarkút próbáló dundi cseppkelényt, vagy akár egy retikülös macskát. Kinek, mire van szüksége... A boldogsághoz. A praktikus idő- és munkaszervezéshez. A komfortos vonaton dolgozáshoz, a kávézós ötleteléshez, az otthon szöszmötöléshez, vagy ahhoz, hogy mégis, mit is csinálok én 12-én hétfőn délelőtt?

Idén is terveztünk és gyárottunk határidőnaplókat, egy kicsit másképp. A tavalyi év sikere és tanulságai alapján volt miből kiindulnunk.

A Két Egér 2014-es határidőnaplóiról címszavakban:

Máray Mariann három naplója:a retikülös macska, a farkas, és egy mosómedve

De először is, hogy miről van szó?

60 db egyedi borítójú határidőnaplóról, amelyeknek egyediségét a kötészeti finomságokon túl hat kortárs illusztrátor, grafikus munkája adja, mindezt leginkább a borítón, de nem ritkán az előzéken is.

Már tavaly is készített naptárborítókat a Két Egérnek Holló Anna, Kun Fruzsina, Nagy Diána és Máray Mariann, 2014-re az ő alkotásaik melett Császár Norbert és Molnár Jacqueline teremtényei közül is választhattok. Ezek a lények örömmel szegődnek barátságos gazdák mellé, ellátva nem bizonyított védő tevékenységeket is: a személyi testőrtől az öltözéktervezőig. Mert egy csíkos pólós nyúl igazán öltöztet, és nem különben egy színes buborékokat fújtató bálna. Azon túl, hogy csinosak, még folyton rá is érnek, jönnek velünk bárhová. Nem tudom, ti milyen tapasztalatokkal rendelkeztek, de úgy vettem észre, hogy az emberek ezekkel a naptárakkal nem egy szép vagy egy praktikus naplót választanak a megfelelő színben és méretben, hanem választanak valakit maguk mellé, mondjuk úgy: útitársul. Valakit, aki egész évben óvón felügyeli napi tevékenységeiket, legyenek azok épp unalmasak vagy észveszejtően kalandosak. A titkári és archiváló tevékenységen túl lehet hozzájuk személyesen kapcsolódni: lehet mondani, hogy: igen, vagy azt, hogy: nem. Lehet mondani, hogy:  „Hát te ki vagy?", és lehet mentegetőzni, hogy: Azt hiszem, mi nem ismerjük egymást, de a leggyakrabban olyasféle történetekkel találkozunk, amelyek ilyen mondatokkal indulnak: „Aaaaaa, a mosómedve az enyém, és senki másé!"

A naplóknak jó a monotonitás- és stressztűrő képességük, de azért alapvetően békés időkre terveztük őket: ne öntsétek le túl hamar tejeskávéval, se spenóttal, még ha az alkotók minden naplót több lakkréteggel le is kentek.

Császár Norbert-féle macskák, légi és vízi élőlények

120 oldal áll a rendelkezésetekre heti bontással. Minden naphoz jegyzethelyet biztosítunk, sőt minden héthez egy külön egységnyi jegyzethelyet is hagytunk nektek, nem beszélve a napló végén elhelyezkedő jegyzetoldalakról.

Idén a névnapokat is ebből a naplóból leshetitek ki, sőt idén megvalósult egy tavalyról ránk maradt spontán ötlet is: a napló alternatív módon többnyelvű – megtanulhatjátok pár nyelven a hét napjait az utolsó oldalakon.

Császár Norbert egy másik macskája, valami van vele: kicsit elpilledt?

A kötészeti munkát idén is Balogh Gyöngyinek köszönhettük. Sarkazta, cérnafűzte, vászonba kötötte, jelzőszalagozta, a hátsó belső borítón tartó funkciót ellátó szalagfülezte a naplókat, a többi érdekes műveletet nem is említve.

Kívül és belül

A papír idén másképp öko: a belívekhez egy fenntartható erdőgazdálkodásból származó – FSC minősítésű – svéd papírt választottunk: a 80 g/m2-es, 1,5-szörös volumenizáltságú Munken Print Cream-et. Ez most még jobb érzés, mint tavaly a Cyclus Printtel. És még szebb is, majd meglátjátok. A borító most is 2 mm-es könyvkötőlemez.

 

Holló Anna egy medvéje

A borítókat tervező alkotók közt örömmel köszöntjük Molnár Jacqueline-t és Császár Norbertet, a tavaly is velünk dolgozó Holló Annának, Kun Fruzsinának, Máray Mariannak és Nagy Dianának pedig köszönjük a lelkesedést és az új inspirációkat. Magyarul a rengeteg új lényt.

Macskák Holló Annától

 

Molnár Jacqueline csinos elefántja, egy macska és egy egér

Máray Mariann tukánja, klasszik macskája és közönséges nyula

Olyan jó látni, amint életre kel egy csupasz napló a kezeik között. Mennyire jó magunkkal hordani egy naplót (én idén Kun Fruzsi egy almás csendéletével élek együtt), aminek lelke van, és hozzá tesz valamit az életedhez, amikor kézbe veszed. 

Kicsit térbelibb naplók Nagy Diától

A naplók ára 4950 Ft.

Fontos! Minden napló egyedi, így tényleg kirakhatjuk a táblát: Amíg a készlet tart!

Ha érdekel valamelyik napló, írj: keteger@gmail.com vagy telefonálj: +36 1/210-4486.

Nem minden napló készült el a naplóbejegyzés elkészültéig: Nagy Dia és Kun Fruzsina még dolgoznak a naplókon, így várhatók még újdonságok, legyetek résen.


Ebben a fotóalbumban nézhetitek az összes naptárt (a képek mellett jelezzük az is, ha valamelyik napló már elkelt). de Facebook oldalunkon is folyton írunk valamit a naplókról, mert állandó izgalomban tartanak bennünket is.