Nagy nyári könyvajánló 2. – napról napra

Nyári ajánlónkban június végéig naponta négy különböző olvasnivalót ajánlunk (vegyesen az újonnan megjelentekből és a régiekből, nagyoknak, kicsiknek). Ráadásul az aznapiak mindig 20% kedvezménnyel vehetők meg a Két Egérben! Az ajánló 1. része (június 22–26.) itt olvasható. Alább pedig a folytatás.

Július 4-éig kedvezménnyel: 4 olvasmány a korábban ajánlottak közül: Matilda, A kis Nicolas, Matyi és Sári nyaral, Bolyongások Budapesten

Alább pedig a korábbi napok könyvei: a napi kedvezmény ezekre már nem érvényes, de ettől még mind csupa remek nyári olvasmány!

(június 30.)

Zog és a repülő doktorok

Ahogy azt az előzményekből sejthettök, Zogból doktor lett. Kövessük hát, milyen esetekhez kell kiszállnia Gyöngy királylánnyal és Linkóczy Lovaggal a hátán!


Utazz bálnabusszal!

A rágcsáruház katalógusa. Máray Mariann festményböngészője Dániel András szövegével. Kedvenc! Nem is kell magyaráznunk.


Göröngyös Úti Iskola – Lássatok csodát!

A Göröngyös Úti Iskola éppen olyan, amilyennek egy átlagos iskolát elképzelünk, így mindannyiunknak ismerős. Hétköznapiak és ismerősek az iskolások problémái is, de ettől még problémák maradnak. Ebben a részben a nagyotmondás áll a középpontban.


Anyukamesék

Ha tehetnénk, az Anyukameséket minden könyvajánlónkban szerepeltetnénk. Nem lehet elég hamar megismerkedni az orosz irodalommal, ehhez pedig tökéletes ez a Gogol, Csehov, Bulgakov hagyományát követő abszurd mesekönyv.


 

(júnus 29.)

Mabel Jones és a Tiltott Város

Az elmúlt évek egyik legjobb (ráadásul fiúk számára is nyugodtan ajánlható) vagánylányos-kalandos könyve volt a Mabel Jones és az Ijesztő Kukac. Egy évet kellett várni a folytatásra, de megérte.


Állat Kávézoo

Kik járnak az antilopok kávézójába? Vicces állatjellemrajzokat és anekdotákat olvashatunk a kávézó látogatóiról. Újra kiderül, hogy az állatok antropomorfizálása kimeríthetetlen humorforrás.


Egy

Egy igazán különleges témájú, elgondolkodtató könyv kamaszoknak, de ami a legváratlanabb, a forma: az egész regény egy nagy szabadvers! (Naná, hogy Szabó T. Anna fordította.)


Nézd, ez én vagyok!

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikere volt ez az önismereti foglalkoztató. Főként kisiskolásoknak nagyszerű nyári útitárs!


(június 28.)

Robotok

Molnár Jacqueline robotokról szól, ennek ellenére kifejezetten lírai, így most már azt is tudjuk, hogy a robotok és a líraiság nem zárják mi egymást. Nézzétek, olvasssátok!


Viplala

Az apróra zsugirított Blom család története annyira szórakoztató, hogy azt inkább nem is magyaráznánk. Ha egyáltalán még van, aki nem olvasta, akkor itt az idő, Ideális nyári felolvasós könyv.


Szia, jóga!

Aki szerette Agócs Írisz illusztrációit és jógaplakátjait, az ezt a könyvet imádni fogja. Napüdvözlet, Holdüdvözlet és Földüdvözlet. Mi más?!


Matilda

Matilda túl sokat olvas, és nem tévézik eleget... a szülei szerint. De a legnagyobb problémája nem is szülőkkel van, hanem Dorong kisasszonnyal, az iskolaigazgatóval. Szerencsére Matildának olyan különleges képességei vannak, amelyekkel képes fenekestől felforgatni és végül otthonossá tenni ezt a világot. A Matilda – mint Roald Dahl művei általában – szellemes és meglepő, de ezen túl van egy olyan atmoszférája, amivel a szerző könyvei közül is kiemelkedik.


(június 27.)

Varacska – A szörny, aki mindig elkésett

Varacska egyáltalán nem szörnyű szörny, inkább... hm: kissé szertelen. Jó kis felolvasós könyv: áttekinthető hosszúságú történetekkel, böngészhető illusztrációkkal.


A varjak és a csörgőkígyó

Huxley megírta unokahúgának, hogyan győzték le varjúék (Bölcs Bagoly segítségével) a tojásaikat mindig ellopó kígyót. Talán nem is gondolta akkor, hogy az ajándékból számtalan nyelvre lefordított gyerekkönyv lesz. Ez pedig a magyar kiadás Máray Mariann illusztrációival.


József – Bibliai történetek

József története bővelkedik a mesei elemekben, Szokács Eszter igazi mesefolyamot kerekít a tizenegy történetből. Ráadásul a könyv gyönyörűen néz ki: kínálja magát, hogy ezen a nyáron belőle ismerkedj meg az emberiség egyik alaptörténetével.


És ha már alaptörténetekről van szó, menjünk egy kicsit (tényleg csak egy kicsit) északabbra is:

Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész

A görög mitológia három fontos hérosztörténete elevenedik föl, mindhárom hős fellázad az istenek ellen, küldetéstudatból, csalárdságból vagy éppen hitetlenségből. A bukás nem elkerülhető, de nem szomorkodunk, mert felemelő érzés belelátni a olimposzi rendbe. A könyvezt saját olvasásra ajánljuk 3-4. osztályos kortól.


20% kedvezmény mindig az adott naphoz tartozó könyvekre jár, személyes vásárlás esetén a Két Egér Könyvesboltban.