Két egér kalandjai: teljes sorozat

A Két egér kalandjai sorozat mind az öt kötete egy csomagban: Állatok a múzeumban, Színek, Különös lények, Bolyongások Budapesten, Fekete-fehér.

Szerzők: Entz Sarolta, Fekete-Horváth Erika, Jánosi-Halász Rita, Mészáros János

Illusztrátorok: Branda László, Kun Fruzsina, Rácz Nóra, Rubik Anna

Két Egér Könyvek, 2007–2016

5 kötet, 72-76 oldal, 215 × 215 mm, kemény borító

(Eredeti ár: 12 150 Ft)

Figyelem: A teljes sorozat csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre, átutalásos fizetés esetén várja meg visszajelzésünket!

Ajánljuk még: 

Fekete-fehér

A Múzeumi Egér és unokatestvére művészeti vizsgálódásának tárgya ezúttal a fekete-fehér. Sétájuk során megismerkednek többféle grafikai technikával, kompozíciós elvekkel, és a fekete-fehér szimbolikájával; szó esik a fotóról, ahogy az absztrakt művészetről is. Mindezek mellett újabb információkhoz juthatunk a művészetkedvelő egerek titkos életét illetően is. 

-15% Részletek…

Kétegeres csomag

A Két egér kalandjai gyerekeknek szóló művészeti ismeretterjesztő könyvsorozat négy kötete egy csomagban! A sorozat, amiben a Múzeumi Egér és unokatestvére a művészetről beszélget… Most több mint 2500 forint kedvezménnyel! Részletek…

Színek

A Múzeumi Egér és unokatestvére kalandjai folytatódnak. Éjszakai múzeumlátogatásuk alatti eszmecseréjük most a színekről szól. Beszélgetésükből megtudhatjuk, milyenek a Nap, a Hold és a föld színei; miért játszik kiemelt szerepet a piros a színek között; hogyan állít elő a látásunk apró pontokból színeket; hogyan hat az érzelmeinkre bizonyos színek találkozása; arra is választ kapunk, hogy nehéz dolog-e festőnek lenni… Mindezt a könyv több mint száz – magyarországi kiállítóhelyeken megtekinthető – műalkotás reprodukcióján keresztül mutatja be. A mellékletekben többek között lehetőség van Rippl-Rónai egy képének újraalkotására vagy éppen a színek találkozásának vizsgálatára. A könyv elolvasása után pedig irány a múzeum!

-15% Részletek…

Állatok a múzeumban

A Múzeumi Egér és unokatestvére éjszakánként a múzeum termeit járják. Képeket, szobrokat néznek, közben pedig a művészetről beszélgetnek. A „Két egér kalandjai”, gyerekeknek szóló, művészettörténeti ismeretterjesztő sorozat első kötetében az egerek eszmecseréje arról folyik, hogyan ábrázolják az állatokat a művészetben. A könyv képanyaga (140 színes kép) a magyar múzeumok, közgyűjtemények állandó kiállításainak anyagából válogat, így a műalkotások nagy részét a gyerekek akár személyesen is megnézhetik. Az egerek beszélgetéséből leszűrhető művészettörténeti ismeretek elmélyítését pedig a könyv végén az alkotó és gondolkodtató feladatokat tartalmazó mellékletek szolgálják.

-15% Részletek…