Hol a mesénk? Könyvbemutató játék

Hervé Tullet második magyarul megjelenő könyve nincs kész, vannak szereplői, sőt még szerzője is van, ahhoz azonban, hogy igazi könyv legyen belőle, szükség van az olvasó segítségére is. Aki eljön szombaton (november 9-én 11 órától) a Színes egérben részt vehet a Hol a mesénk? szereplőinek legújabb kalandjában, ami a tengeren (vagyis egy lakatlan szigeten) játszódik. Hogy miért éppen ott...?

Hervé Tullet a Pötty könyv szerzőjeként közismert. A Hol a mesénk? egy kicsit nagyobb gyerekeknek szól (egészen nagyoknak is).

A Hol a mesénk? szereplői

A könyvben a szerző (némi noszogatás hatására) elmond egy a szereplőkkel megtörténő lehetséges mesét, de maguk a szereplők sem biztosak abban, hogy tényleg ez az ő történetük.

A könyv magyar kiadásának amúgy egészen hihetetlen története van. Eredetileg kooperációban készült, ami azt jelenti, hogy a különféle nyelvi változatokat egyszerre nyomtatják ki, többnyire Kínában. A könyvek ilyenkor hajón jutnak el Európába. A Hol a mesénk? magyar változatát is szállító MOL COMFORT nevű, bahamai zászló alatt hajózó konténerszállító azonban az körülbelül félúton járva kettétört.

Kettétört

Majd pár nappal később a hajó látszólag épen maradt fele kigyulladt, majd elsűlyedt. A legénység szerencsére megmenekült, azonban a rakomány már Indiai-óceán mélyén pihen.

Kigyulladt

A könyvet végül másodszor is kinyomták, ezúttal már egy hazai nyomdában. Szombaton közelebbről is megismerkedünk vele.

Majd ezt követően (mind képben, mind szóban) megalkotjuk a könyv szereplőinek új meséjét, amelyben túlélnek egy hajótörtést.

A foglalkozás 5–10 éveseknek ajánlott.

Belépő gyerekenként 500 Ft, ami levásárolható.