Hézagpótlás: A kortárs magyar irodalom tanítása

Hogyan értik és hogyan tanítják a magyartanárok a kortárs magyar irodalmat? Tanulmányok, javaslatok, óravázlatok tizenöt gyakorló tanártól. A kötetben tárgyalt életművek: Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Tandori Dezső.


Szerzők és alkotások: Baka István: Aeneas és Dido, Bárány Tamás: Valse triste, Darvasi László: A lojangi kutyavadászok, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, Esterházy Péter / Csokonai Lili: Tizenhét hattyúk,A szavak csodálatos életéből, Halász Margit: Égigérő napraforgó, Kiss Benedek: Ballassiáda, Nádas Péter: Saját halál, Orbán Ottó: Merülő Orfeusz, Parti Nagy Lajos / Sárbogárdi Jolán: A test angyala, Parti Nagy Lajos: Szende, Petri György: Labirintus, Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka, Spiró György: Utópia, Sütő András: Anyám könnyű álmot ígér, Tóth Erzsébet: Alvó fiú, Vámos Miklós: gombóc, Varró Dániel: Bögre azúr, Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen, Weöres Sándor: Psyché.

Adatlap

Cím: Hézagpótlás
Alcím: A kortárs magyar irodalom tanítása
Sorozat: Könyvtár és katedra
Szerkesztő: Fenyő D. György
Szerzők: Giriczné Szép Ildikó, Hermányi Gabriella, Hídvéghi Zsuzsanna, Homa-Móra Éva, Horváth Anikó, Korda Eszter, Kristóf Tünde, Loj Zsuzsanna, Molnárné Vámos Katalin, Németh Mária, Ökördi Réka, Pintér Karolina, dr. Somogyi Erika, Stribik Ferenc, Szakács Emília.

--

– Jó, jó, de hol lehet megvásárolni?

– Többek között itt, az online könyvesboltunkban vagy személyesen a Két Egér Könyvesboltban.


Könyvbemutató (volt)

A Hézagpótlás: A kortárs magyar irodalom tanítása kötetnek tizenhárom szerzője van, így könnyen lehet, hogy ez az egyetlen alkalom, amikor a nagyobb részükkel találkozni lehet. Mégpedig 2010. június 4-én 17 órától.

Helyszín: Két Egér Könyvesbolt (1093 Budapest, Lónyay u. 42/a).

A könyvbemutatónak természetesen nem csupán a szerzők megtekinthetősége a célja, hanem az, hogy a jelenlévő tanárok és és mindenféle más népség között beszélgetés alakuljon ki a kortárs irodalomról és jó esetben a tanításról is. Az inspiráló hangulatról a Két Egér Könyvesbolt munkatársai gondoskodnak.

Egyébként a Hézagpótlás címet Tandori Dezsőtől kölcsönözte a kötet. Cserébe most küldünk Tandori Dezsőnek egy talált tárgyat innen, a Lónyay utcából. Vers, a Címe 25 m. (Sokszeretettel.)


Minden magyartanár szereti a sajtot (Vécsei Rita Andrea, prae.hu)