Újabb múzeumos műhelybeszélgetés

Két egér kalandjai: műhelybeszélgetés múzeumi célú kiadványokról a Két Egér Könyvesbolt és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében. 2012. május 3. csütörtökön 18.00–20.00 óra.

Kedves Múzeumpedagógusok, Szerzők, Kiadók és Felhasználók!

Zajos érdeklődés indokolja, hogy az áprilisban elindított múzeumi sorozatot folytassuk a Két Egér Könyvesboltban!

A műhelybeszélgetések – a hely szellemének megfelelően – kizárólag könyvek körül forognak. Különböző műfajú múzeumi célú kiadványokat veszünk sorra, amelyeket a szerzők, kiadók és a felhasználók közreműködésével ismerünk meg, miközben több szempontból elemezzük a gyakorlati hasznosítás lehetőségeit, megvitatjuk és megosztjuk egymással a konkrét tapasztalatokat. 

A májusi műhelybeszélgetésen a könyvesbolt barátságos tetőterében, Vörös Júlia és Mészáros János házigazdák társaságában a Két egér kalandjai sorozat 5 kötete kerül terítékre: Állatok a múzeumban (2007), Színek (2008), Különös lények (2009), Bolyongások Budapesten (2009), Fekete-fehér (2011) – utóbbi idén ismeretterjesztő kategóriában elnyerte az Év Gyermekkönyve Díjat.

Az egyes köteteket a kiadó, a szerző, a képzőművész, az építész, a muzeológus, a múzeumpedagógus, a pedagógus és a szülő szemszögéből Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth Erika, Szabics Ágnes, Sziray Zsófia és Türk Tímea felkért közreműködésével járjuk körül. A műhelybeszélgetést Joó Emese vezeti.

Helyszín: Két Egér Könyvesbolt, Budapest, Budapest IX. Ráday utca 20.

Bejelentkezés: Vörös Júlia, keteger@keteger.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Esetleg: Jelentkezés a Facebookon