Szabad a pálya!

Múzeumi kiadványok seregszemléje – a sokszorosítható feladatlapoktól a mesés könyvekig. Rendhagyó esti műhelygyakorlat a Két Egér Könyvesbolt és a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ szervezésében 2012. november 12-én, hétfőn 18.00 és 20.00 óra között a Két Egér Könyvesboltban.


Kedves Barátaink, Kollégáink!

Eljött az ősz, itt az új alkalom, hogy találkozzunk a Két Egér Könyvesbolt galériájában!

Itt az idő, hogy mindenki felnyalábolja fiókban gyűjtögetett kiadványhalmait, hogy egy kellemes közös szemlézésre kipakolja őket, közben erősen gondolkodva, vajon mire is jók ezek a kiadványok. Hozzatok magatokkal vásárolt, gyűjtött vagy saját készítésű, jól vagy nem olyan jól sikerült múzeumpedagógiai kiadványokat!

Amit féltetek, azt érkezéskor azonnal felcímkézzük, hogy a különféle csoportosítások után minden visszakerüljön a tulajdonosához. Ha tudtok, hozhattok több példányt is, hogy legyen mit itt hagyni (önkéntesen) egy kisebb gyűjtemény megalapozásához.

A szemlén azt fogjuk boncolgatni, hogy válnak be egyes műfajok, módszerek. Számítunk arra, hogy megosztjátok saját történeteiteket arról, hogyan sikerült elérnetek azt, amit célként kitűztetek magatok elé, vagy éppen arról, hogyan és min buktatok el egy munkafolyamatban, hogyan jártatok pórul egy-egy ötlet megvalósításával, min múlott volna, hogy az eredeti elképzelés megvalósuljon, vagy hogy jól működjön egy kiadvány.

Most elsőként koncentráljunk csak a nyomtatott, offline kiadványokra! Tipizáljunk, csoportosítsunk, elemezzünk együtt! Találjunk közös fogalmakat, keressük meg a műfajok lehetséges funkcióit, társítsunk gondolatokat, képeket, mindent, ami jól esik! A műhelygyakorlaton a figyelmünk középpontjában a hazai és a saját tapasztalatok állnak, megpróbálunk nem elkalandozni külföldi példák felé, az maradjon meg egy következő alkalomra.

Ha jöttök, jelentkezzetek nálunk: keteger@gmail.com, vagy 210 4486, Vörös Júlia.
Helyszín: Két Egér Könyvesbolt, Budapest IX., Ráday utca 20.

Mindenkit lelkesen várunk, gyertek minél többen!

Vörös Júlia, boltvezető, Két Egér Könyvesbolt, Budapest
Káldy Mária, igazgató, Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, Szentendre
Joó Emese, múzeumpedagógiai szakkoordinátor, Néprajzi Múzeum, Budapest