Pamucsok és bangák – drámatábor

6–8 éves gyerekek jelentkezését várjuk a Két Egérben indítandó drámatáborba. Időpont 2017. június 26–30.  A foglalkozásokat Krasznahorkai Ágnes, színész-drámatanár és Gábri Nikolett, színész-drámatanár tartja.

Helyszín: Két Egér Könyvesbolt (1092 Budapest, Ráday u. 20.)

A táborok naponta 9-től 17 óráig tartanak.

Ebéd a Manga Cowboyban. Reggeli és uzsonna a Két Egérben.

A nyári táborban a gyerekeket két mesébe utaztatjuk el. A foglalkozások ötvözik a drámapedagógia a múzeumpedagógia, valamint a színház eszközeit.

A foglalkozásokat Krasznahorkai Ágnes, színész-drámatanár és Gábri Nikolett, színész-drámatanár tartja.

Korosztály: 6–8 év.

A tábor ára egy gyereknek az 1. és 2. turnusnál: 23 500 Ft. Testvérkedvezménnyel: 22 000 Ft.

Jelentkezni lehet krasznahorkai@hotmail.com email címen, vagy személyesen a Két Egérben. Jelentkezési határidő: 2017. június 12.

A tábor legalább 8 jelentkező esetén indul.


A mesékről

Pamucsok

Magunk mögött hagyjuk egy kis időre a valóságot és átlibbenünk Üveghegyre, a Pamucsok és az óriás Bangák földjére. Ahogy kóborlunk, bóklászunk ezen a mesebeli tájon, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy mi magunk vagyunk Üveghegy hüvelykujjnyi lakói, a pamucsok, és rögtön szembe is találjuk magunkat az Üveghegy további sorsát eldöntő problémával. A több napos drámapedagógiai foglalkozáslánc 5-8 éves gyerekeknek azt a kérdést boncolgatja, hogy hogyan reagálunk egy nálunk hatalmasabb erő elnyomásával szemben. Mindeközben felépítjük magunknak a saját Üveghegyünket. A foglalkozás lehetőséget ad a gyerekeknek megismerni, feldolgozni, értelmezni, kifejezni és egy közös döntést meghozni az adott témában. 

A sün

Ellátogatunk egy erdőbe, ahol az állatok békésen élnek egymás mellett, nagy összefogásban, barátságban. Mi magunk is belebújunk az erdei állatok szerepébe, így kerülve testközelbe azzal a bonyodalommal, hogy vajon hogyan reagálunk olyankor, ha valakit a közösségünkből kirekesztenek egy bizonyos tulajdonsága miatt, amiről nem tehet. Közben megismerkedünk az erdei élettel, saját lakhelyet, közösséget hozunk létre, berendezkedünk új kis vackainkba. A drámapedagógiai foglalkozáslánc 5-8 éves gyerekeknek segít átgondolni, körbejárni és döntést hozni egy igen kényes témában anélkül, hogy a valódi életben kelljen szembesülniük ennek nehézségeivel. Ilyen módon már felkészülten nézhetnek egy esetleges igazi konfliktus elé.
 

Címkék: