Múzeumi napok az őszi szünetben

Az őszi szünetben háromnapos múzeumi tábort szervezünk 7–12 éveseknek (2018. október 29–31.). Hétfőn a ferencvárosi rendező pályaudvart kutatjuk; kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban bábokat nézünk; szerdán a Hopp Ferenc Múzeumban Indiával és Dévi istennővel ismerkedünk. Az egyes napokra külön-külön is lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő 2018. október 15. A táborra nem volt kellő számú jelentkező, ezért nem indul.

A táborok naponta 9-től 17 óráig tartanak (megbeszélés alapján ez kismértékben módosítható). Délelőttönként egy-egy múzeumot látogatunk meg, ahol valamely állandó vagy időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozással várnak minket. Ebéd után a Két Egérben műhelymunka során dolgozzuk fel, mélyítjük el a délelőtt látottakat.

A program

Október 29. (hétfő): Építészeti séta Izápy-Tóth Nikolettával, a Ferencváros gyerekeknek című könyv írójával. A Bp. Ferencváros rendező pályaudvarra látogatunk el, értő vezetéssel bejárjuk keresztül-kasul, és megismerkedünk néhány titokkal. Majd a délutánt várostervezéssel töltjük.

Október 30. (kedd): A Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatunk, ahol viszont az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársai kalauzolnak a Mesés bábok – bábos mesék című kiállításon. Mondanunk sem, kell, hogy itt is megismerkedünk jó néhány titokkal. A délutánt pedig bábokkal töltjük.

Október 31. (szerda): A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumba látogatunk. A téma India és az ISTEN ǀ NŐ című kiállítás. Újabb titkokkal ismerkedünk meg. A délutánt pedig ezúttal Indiával töltjük.


Helyszín: Két Egér Könyvesbolt (1092 Budapest, Ráday u. 20.)

Ebéd a Manga Cowboyban. (Reggeli és uzsonna  Két Egérben.)


7–12 éves (iskolás) gyerekek jelentkezését várjuk.

Ezúttal a 3 tábori napra külön-külön is lehet jelentkezni. A tábori napok indításhoz 7 jelentkező szükséges. Egy nap legfeljebb 14 gyereket tudunk fogadni.

A tábor díja a hétfői napra 6000 Ft, ill. testvérkedvezménnyel 5500 Ft. A keddi és szerdai 6200 Ft, ill. testvérkedvezménnyel 5700 Ft (a teljes 3 napra 18 400, ill. 16 900 Ft). További költség bérlettel nem rendelkezőknek hétfőn és szerdán 600 Ft utazási költség.

Jelentkezni a keteger@gmail.com email címen, munkaidőben a 210-4486-os telefonszámon, esetleg személyesen a Két Egér Könyvesboltban lehet. Végső jelentkezési határidő 2018. október 15. éjfél.


Még valami: A táborozók (illetve a szüleik) örökös törzsvásárlói kedvezményt kapnak, a Két egér kalandjai sorozatot (vagy egyes köteteit) pedig 25%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a tábor ideje alatt.