Manka, dia, manga

Most, hogy mindjárt itt a május, felidéztük, mennyi minden érkezett hozzánk áprilisban. Szép hosszú hónap volt, sőt, még mindig tart, és közben eljöttek hozzánk vendégségbe Mankáék, érkeztek új olvasmányok a Két Egér polcaira, na, vajon milyenek? Ezeket persze ők titokban mind el is olvassák, általában napszállta után, mikor mi már vacsorázunk. Fagyizás helyett most erről mesélünk kicsit, sőt még másról is, tessék csak kattintani!

Mankák vendégségben

Idén tavasszal megérkeztek hozzánk a Mankák, így most már a Két Egérben is időznek. Játszanak a sünikkel, simogatják az egereket és pajkosak még álmukban is. Fotóztam nektek kosárban heverésző és kirakatban szundikáló Mankákat, de nehéz volt elcsípni őket, mert épp nagyon szökdösni kezdtek különféle kislányokhoz, ma pont egy Manka nevűhöz, aki még csak készülődik megszületni. Horváth Mónika gyermekbarát környezetben és alapanyagokból készülő egyedi babácskáiról saját weboldalán sokat olvashattok

 

 


Megvan még?
Nagy Dia mellé
„igazán”
pici diák

Pinokkió, Vuk, Kacor király, Aladdin, Mazsola és Tádé, Hamupipőke. És még száz másik mese diafilmen. A mi családi dobozaink sajnos előbb süllyesztőbe kerültek, majd el is kallódtak az életgépezetben, de biztosan sokan vannak, akik fent őrzik a padláson régi diavetítőjüket a gondosan becsomagolt filmekkel, vagy legalábbis „valahol meg kell legyenek”...

Ha végképp nincsenek sehol, nálunk is szert lehet már tenni új, 50 ezer órát üzemelni bíró, LED-es Kvant vetítőre.

A kis gurigák pedig dögivel sorakoznak a Két Egér dobozában, mint peckes kis hordók a jó pincében. De azért nem kell zseblámpa, hogy kihalásszuk Nektek azt a mesét, amit legelőször szeretnétek újra látni. Már csak egy jó pokróc kell és egy jó meleg kakaó! Nyáron pedig a hűvös szobában a Hókirálynő krémtúróval.

A kalandot a Diafilmgyártó Kft.-nek köszönjük.Kis képregény-boooooom  

Ha képregényhiány ütné fel fejét a IX. kerületben (elég gyakori), pánik már nem törhet ki, mert a Két Egér egy hideg borogatással felérő, kisebbforma képregény-boooooom-ot produkált nemrégiben. Így aztán kaphatók nálunk Hergé Tintinjei, Pókemberek, Lucky Luke-ok, és egyéb, a műfajban általunk eddig még nem olvasott klasszikusok: Robinson, Aliz Csodaországban, Tom Sawyer. Az utóbbiak a Ventus Libro kiadó gondozásában jelentek meg, de itt még nincs vége, az Agave Könyvek mangás Hamlettel és Rómeó és Júliával látnak el bennünket, ha még mindig bennünk maradna egy kis frász.

Tudatmódosító hatással leginkább a manga Aliz volt az egerekre, amely már tavaly szeptember óta üdíti a piacot (kiadó: Goodinvest – FUMAX).  No és...

 


... ezúttal Tintint kértem fel címlapmodellnek, mert az elsüllyedt kincsek utáni nyomozás története azonnal beszippantott, még egéridőben együltő helyemben elolvastam Az Unikornis titkát (Egmont). Tudom, ez nem olyan nagy szám, de az Egerek mellett velem ritkán történik ilyesmi.

Tintin-srác annyira laza! A történetek borongós hangulatát mindig feloldja, hogy valójában semmi sem jelent gondot a számára. Na és!? Pirospozsgás flegmaság, és közben zajlik a történelem (szinte hallani) és … azok a múltból szivárgó szivarok… Nem tudtam sütit rágcsálni mellette.

De Ti azért ehettek!