Környezetvédelmi világnap Forgó Morgóval

Hallottatok már Forgó Morgóról? Ő az a kedves villanyóra, aki mindig bosszankodik, ha pazaroljuk az energiát: például ha feleslegesen ég a lámpa a szobában, vagy megy a tévé, amikor nem is nézzük. Ilyenkor azt mondja: „Hát nem megmondtam, hogy sok lesz a számla? Kinek van erre energiája! Jöjjön valaki, szökik az energia!”

Június 4-én (szombaton) délután 3-kor többet is megtudhattok Forgó Morgóról, Katiról, Petiről. Megtudhatjátok, hogyan és miért találkoztak, és hogyan lettek végül nagyon jó barátok. Közben arról is sokminden kiderül, hogy tudjuk az energiatakarékossággal védeni a környezetet. A nemrégiben megjelent új Forgó Morgó mesekönyv, a Forgó Morgó a tengeren című történet bemutatkozó mesedélutánjára invitálja a gyerekeket, családokat és a Forgó Morgó program iránt érdeklődő pedagógusokat a CECED Magyarország Egyesülés a Környezetvédelmi Világnap alkalmából.

Tehát a gyerekek megismerkedhetnek Forgó Morgóval, és ízelítőt kaphatnak Kati és Peti, a mesekönyv két főszereplője kalandjaiból: kereshetnek velük együtt színpompás címkéket, megtudhatják, mit kell tenni az elektronikai hulladékokkal, továbbá egy kicsit a tengerek csodálatos világába is bekukkanthatnak. A mesedélutánt kisfilmek, interaktív beszélgetések és játékok színesítik.

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából ajándékkal is készülnek a szervezők: azok az érdeklődők, akik a programra alkalmából a könyvesboltban megvásárolják a Forgó Morgó a tengeren mesekönyvet, Forgó Morgó első mesekönyvét (Jöjjön valaki, szökik az energia!) ajándékba kapják! (A programon való részvételnek nem feltétele a mesekönyv megvásárlása, azon mindenkit szeretettel látnak a szervezők!)

A program ingyenes. Találkozunk a Két Egérben!