Kis Könyves Éj a Két Egérben

A 2017-es immár a 6. Kis Könyves Éj lesz. Április 21-én mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a Két Egérbe, mert vendégünk lesz Vincent Cuvellier, hangszert készítünk és improvizálunk, megnyitjuk Tillmann Hanna kiállítását, majd Nagy Antal és Kemény Márton zenél, végül éjjeli beszélgetés lesz a szomszédainkkal, Závada Pállal és Sándor Erzsivel.

17.00: Az első a legfontosabb – vendégünk Vincent Cuvellier, az „Amikor életemben először megszülettem” c. (magyarul a Vivandra által megjelentetett) sikerkönyv és az Emil-sorozat írója. A szerzővel beszélget és játékos foglalkozást tart Dr. Jeanné Loós Anita, klinikai gyermek-szakpszichológus, szintén beszélget Földessy Edina, kulturális antropológus, na és Hotya Hajni, a könyv magyar fordítója.


18.00: Hangszerkészítés (húros, fúvós, ütős) és közös zenei improvizáció Kemény Marcival


19.00: Tillmann Hanna kiállítása 

Tillmann Hanna Budapesten élő képzőművész, illusztrátor és tanár. Érdeklődése kiterjed a grafika, a kollázs és az installáció területeire. Különös vonzalmat érez az abszurd iránt, melyet rajzok és írások kombinációival szeret megjeleníteni.

A Két Egér Könyvesboltban kiállított válogatásában madarak, halak, fantázialények és különböző állapotú emberek láthatóak.

A kiállítást megynyitja: Sinkó István képzőművész, rajztanár, művészeti író. Utána tárlatvezetés gyerekeknek és felnőtteknek.


20.00–21.30 Zene: Nagy Antal (klarinét, dob) és Kemény Márton (gitár, dob)

 


21.30: Vendégünk a szomszédunk: Závada Pál, író és Sándor Erzsi, író-újságíró – éjjeli beszélgetés, történetek közelből és távolból.  Vendégeinkkel beszélget Barna Erika, korábbi rádiós újságíró, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kurátora, jelenlegi igazgatója. Arra számítunk, hogy az estét egy igazi, jóízű társasági történetmeséléssel koronázhatjuk meg.

Sándor Erzsi, író (fotó: Horváth Judit)
 

Závada Pál, író (fotó: gittegylet.com)

A Kis Könyves Éj teljes programja itt:

 kiskonyves.blog.hu

Címkék: