Kis Könyves Éj a Két Egérben

2014-ben is igyekszünk kitenni magunkért: lesz könyv-újrahasznosítás Vesztl Fannival, Négyszögletű Kerek kiállítás nyílik Lázár Ervin meséinek legújabb illusztrációiból, és egy késő esti beszélgetésre a Két Egérbe látogat Patrick Ness, a világ egyik legnépszerűbb kamaszoknak, fiatal felnőtteknek író szerzője!


Ez az Éj nálunk 16.30-kor kezdődik: A könyvlapok új élete címmel Vesztl Fanni tart könyvújrahasznosító foglalkozást.

A könyv mint alapanyag a Két Egérben már szinte hagyomány. Most meglátjuk Fanni vezetésével milyen alkotások születnek. A foglalkozásra ezúttal nemcsak gyerekeket, hanem felnőtteket is várunk.


18.30-kor új Négyszögletű Kerek kiállítás nyílik a Két Egérben Lázár Ervin meséinek legújabb illusztrációiból. Az elmúlt egy évben több klasszikus Lázár Ervin-mese ismegjelent a Móra Könyvkiadónál. A köteteket Buzay István, Kőszeghy Csilla és Molnár Jacqueline illusztrálta. Most mindenki eldöntheti, hogy versenyre kelnek-e az új illusztrációk Réber László műveivel. Sikerült-e a kortárs illusztrátorainknak újraértelmezni Lázár Ervin meséit.

Ráadásul most jelenik meg a Csimotánál A Hétfejű Tündér papírszínház-változata Aleksandra Grela illusztrációval.Ezeket a képeket is meg lehet nézni, sőt a papírsznházat is megláthatjuk működés közben...

(... és már készülünk május 5-ére, Lázár Ervin születésnapjára is... de ne szaladjunk előre, maradjunk a Kis Könyves Éjnél.)


Végül 21.30-kor késő esti beszélgetés Patrick Ness-szel. A Két Egér Könyvesbolt és a Vivandra kiadó késői vendége Patrick Ness! Az amerikai származású Angliában élő író a fiatal felnőtteknek (young adults) szóló irodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Ráadásul már magyar nyelven is több könyve olvasható, a teljes Chaos Walking-trilógia (Kés a zajban, Válasz és kérdés, Háború a békéért) és a Szólít a szörny.

A napokban jelenik meg legújabb regénye, a Soha nincs vége (More Than This) a Vivandra kiadónál, így szinte a szerzővel együtt láthatjuk meg a könyv magyar kiadását. Szintén a könyvfesztiválra jön ki egy felnőtteknek szó Patrick Ness-könyv, a Daruasszony.

Ezen az estén Patrick Ness beszélgető partnerei Gimesi Dóra és Szabó T. Anna lesznek. (Igyekszünk minél több olyan fordítót és szerkesztőt meghívni, akik dolgoztak a szerző könyveinek magyar kiadásain.) Patrick Ness nemcsak nagyszerű író, hanem a személyisége is kivételesen érdekes, így minden együtt lesz ahhoz, hogy ez a beszélgetés felejthetetlen legyen.

És természetesen a szerző dedikálja most megjelent és korábbi könyveit.

A rendezvény angol nyelven zajlik, magyar tolmácsolással.


A Kis Könyves Éj minden programja ingyenes.

És még valami: a Kis Könyves Éj idején a mindenki, aki legalább 2 könyvet vesz, élhet a Két Egér hagyományos kedvenc könyves kedvezményével: azaz egy szabadon választott könyvre 20% kedvezményt adunk!


A Kis Könyves Éjről bővebben itt olvashat: kiskonyves.blog.hu

 

Címkék: