Kis Könyves Éj 2015 a Két Egérben

2015-ben április 24-én lesz a Kis Könyves Éj. A Két Egérben délután 5-től kezdődnek a programok. Lesz zenés-táncos clowniáda Bartókról gyerekeknek, Citrom Cirkusz Rutkai Borival gyerekeknek és felnőtteknek, és éjszakai beszélgetés a skandináv krimiről felnőtteknek.

17.00: Bartók és a fából faragott királyfi, zenés-táncos clowniáda magyarországi premierje. Garajszki Margit meséje alapján rendezte Silvester Lavrik, előadják: Garajszki Margit és Júlia Urdová Pozsonyból. A Szlovák Intézettel közös program.

(Az előadás kb. 50 perc. Elsősorban kisiskolásoknak, esetleg nagyobb óvodásoknak ajánlott.)

A clowniádát követően cirkusszal folytatódik a program.

18.30: Citrom Cikrusz – Rutkai Bori festményei, illusztrációi és horgolványai. Kiállításmegnyitó, tárlatvezetés magával az alkotóval. Majd közös alkotás, például pólórajzolás Borival. Tehát hozzatok pólót!

Éjszaka a skandináv krimi(?) borúsabb témája következik, a közbenső időben pedig a Két Egér szokásos gasztronómiai meglepetése, ami még számunkra is meglepetés.

21.30: Krimi vagy nem krimi? Ane Riel dán elsőkönyves írónő (aki 2013-ban elnyerte a Dán Krimiakadémia „Legjobb első krimi” díját) és Stefan Spjut svéd krimiíróval beszélget Varga Veronika. A Skandináv Házzal közös program.

A program angol nyelven zajlik, magyar tolmácsolással.

(Stefan Spjut portréját Edvard Koinberg fényképezte.)


A belépés díjtalan.

Április 24-én is találkozunk a Két Egérben!

Címkék: