Két Egér a Ráday korzón

Lelkesen csatlakozunk 2018-ban is a Ráday korzó programjaihoz szeptember 28-29-én. Pénteken du. 6-tól Képfaragó műhely. Szombat délelőtt mesés-misztikus zenés délelőtt, fellép a Borsa együttes moldvai zenés mesejátékkal és a Budapest Neyhane lehengerlő, misztikus, szufi iszlám zenével.

Szeptember 28. péntek 18.00: Képfaragó műhely – fotó-újrahasznosítás Tóth Krisztivel

Kriszti, a Két Egér gyakori vendége, most is elhozza bőröndjét, amiben minden benne van ahhoz, hogy elrontott vagy megunt fényképekből valami egészen újat varázsoljunk. A műhely ezúttal a felnőtteket várja, de a gyerekek sincsenek kizárva.

A műhely kb. este 8-ig tart.


Szeptember 29. szombat: Zenés délelőtt

11.00: Házasuló királyfi – mesejáték sok-sok moldvai zenével

Előadja a Borsa együttes – Manninger Katica (ének), Réfi Noémi (hegedű), Tóth Olivér Artúr (koboz), Tóth Péter (furulya)

A kép a 2017-es Ráday korzón készült. Reméljük, a műsor idén is szabadtéren lesz.


12.00 Budapest Neyhane

Az iszlam taszavvuf (misztikus szufi) zenéje; Hicaz Mevlevî Âyini (részletek) – 18.szazad eleje

A ney (peremfúvós nádfuvola) az emberiség egyik legősibb fúvós hangszere, a Közel-Keleten a középkor óta a befelé fordulás zenei instrumentuma. Csoportunk tagjai a török ney és a hozzá kapcsolódó zenei hagyomány lelkes rajongói.

2015 tavaszán a Yunus Emre Török Kulturális Intézet ney kurzust hirdetett Halil Ibrahim Dogan ney játékos vezetésével. Ennek folytatásaként alakult meg heti rendszerességű gyakorlókörünk, ahol a különböző zenei hátterű és felkészültségű résztvevők egymást segítik a zenei fejlődésben.

A Budapest Neyhane tagjai: Jablonkay Judit, Gerzson János, Gürbüz Faruk


Minden itt meghirdetett programunkra ingyenes a belépés.


A Ráday korzó idején a Két Egér saját kiadású könyveit 20% – törzsvásárlóinknak 25% – kedvezménnyel kínáljuk!


A Ráday korzóról itt tudhattok meg többet: radaykorzo.hu