A két egér nyomában a budai Várban

2012. szeptember 16-án délután 2-kor a budai Várban! Ha szívesen bejárnád a Várat úgy, mint mondjuk a Múzeumi Egér és az unokatestvére szokták, most alkalmad lehet rá, mert meghívott bennünket Németh Csaba, a Hadtörténeti Múzeum múzeumpedagógusa, hogy kövessük őt Várbeli sétájára.

Ő már sokadjára kalauzol kisebb-nagyobb csapatokat a Várban, ez most a „kis Várséta lesz”: azaz 1 óra 20 perces út rejtőzködő lényekkel, apró és bonyolultabb történetekkel, nézegetni valókkal, sőt
Csaba ígérete szerint fizikai, biológiai, zenei, kémiai felfedezésekkel. Még valami: készüljetek fel, ha szerencsénk van, a két egér nyomaira is rábukkanhatunk!

Ez az alkalom egyben a Kulturális Örökség Napjai című program egyik programja is, így nem leszünk magunkban!

A részvétel ingyenes, és még arra is lehetőség van (szintén ingyenesen), hogy a séta után Csabával bemenjetek a Hadtörténetibe, ahol már a múzeum által őrzött különféle fegyverek lesznek a főszerepben. Kézbe is lehet majd venni a fegyverek veszélytelen másait, sőt lesz egy polifoam-fegyveres harcjáték is!

Ha valaki a teljes felkínált programon részt szeretne venni, 3 órát kell rászánnia!

Fontos: Kényelmes cipőt vegyetek aznap, sőt legyen nálatok egy jó széldzseki a zord szegletekben ácsorgások idejére. Jegyzetelni is lehet, saját Bolyongások Budapesten cím könyvvel érkezni és főleg
beszélgetni, ugyanis Csaba nem előad majd, hanem beszélgetni készül velünk.

Találkahely: Tóth Árpád sétány 40., azaz a Hadtörténeti Múzeum látogatói főbejárata. 14.00.
Legyetek pontosak!

A képek a Két egér kalandjai: Bolyongások Budapesten kötetből valók.


Lásd még: Kulturális Örökség Napjai a Hadtörténeti Múzeumban