Gyerekálmok Valenciából

Az „elmonstruodecoloresnotieneboca” (kb. a színes szörny, akinek nincsen szája) nevű projekt 2002-ben indult, gyerekek álmait gyűjti világszerte. Az álomgyűjtemény darabjait (általában hatosával) illusztrált leperellók formájában jelentetik meg. Egy ideje már a Két Egérben is beszerezhető ezek közül néhány.

A négyféle kettő vagy kevesebb (1) színnel nyomott leporelló egyenesen Valenciából érkezett hozzánk. Mindez Roger Omar álomgyűjtő, szerkesztő érdeme, hiszen ő kereste meg a Két Egeret.

A nálunk beszerezhető könyvek közül a Perfect Sleepwalker (Tökéletes alvajáró), a Whiner Handkerchief (Zokogó zsebkendő) és a Más grandes y viejos (Nagyobb és idősebb) valenciai gyerekek álmait dolgozza fel, a Lie Die (kb. Hazudni, meghalni) pedig hat Tel Aviv-i álom illusztrált változata. Mindegyik leporelló kétnyelvű (spanyol és angol). A közreműködő illusztrátorok: Matthew Houston, Mexer, Amanda Baeza, Roni Fahima.

A nálunk kaphatókon kívül még rengeteg leporelló megjelent már az álomgyűjteményből, ezekről némi képet alkothatunk a projekt blogja alapján. Mi egyébként a 6 dreams tumblr-lapon találkoztunk először a száj nélküli színes szörnnyel, ahol az eredeti álmokból is van egy izgalmas válogatás.

Ne kezdjünk el mi is álmokat gyűjteni?