Éles és gyors sikoly

2 610 Ft

Amikor a tizenöt éves Michelle Talent anyja meghal, a lány szinte már elvakultan vallásos apja az alkoholban keres vigasztalást, így Shellnek kell gondoskodnia két fiatalabb testvéréről.
A mindennapok kilátástalanságában a fiatal lánynak két támasza van csupán: Rose atya, a naiv, fiatal pap, és Declan, Shell osztálytársa, akivel Shell intim kapcsolatba kerül. Ám Declan úgy dönt, elhagyja Írországot. Ekkor derül ki, hogy Shell gyermeket hordoz a szíve alatt… A lány először egyedül, később testvérei segítségével próbál megbirkózni az újabb kihívással. A botrány nemcsak a kis közösséget rázza meg, de az egész országban híre megy. Shell, akinek az élete a feje tetejére áll, kétségbeesetten próbálja megvédeni mindazokat, akiket szeret, akik fontosak számára. De rajta vajon ki fog segíteni?

A lírai hangú regény, amely elgondolkodtató képet fest a kisvárosról és lakóiról, tele van reménnyel, és sugárzik belőle a főszereplő bátorsága és emberi ereje. A zseniális Dowd szeretettel és megértéssel fordul szereplői felé, és még ebbe a szívfacsaró, komoly problémákat boncolgató, távolról sem tipikus tinitörténetbe is képes humort csempészni.

Ínyenc tizenéveseknek, gondolkodó kisvárosiaknak, valamint meglepődni vágyó nagyvárosiaknak kötelező! A fiatalon elhunyt, ír szülőktől származó Siobhan Dowd élete végén kezdett csak ifjúsági könyveket írni, mégis mind a négy könyve számos díjat és jelölést mondhat magáénak. Halála előtt létrehozta a Siobhan Dowd Társaságot, amely ifjúsági regényeinek jogdíjait kezeli, és amely hátrányos helyzetű fiatal olvasók támogatását tűzte ki céljául.

Írta: Siobhan Dowd

Pongrác Kiadó, 2010

384 oldal, 215 × 135 mm, cérnafűzött, puha borító

16 éves kortól ajánlott!

 

Internetes ár: 2 610 Ft
Listaár: 2 900 Ft