Egy sárga pötty hihetetlen kalandjai

A Pötty könyv sztárjai, a kék, sárga és piros pötty visszatértek! Pontosabban: az új történet főszereplője a sárga pötty, de a többiek is igen fontos jelenetekben statisztálnak. És van egy új szereplő is: a folyamatos fekete vonal. Megérkezett Hervé Tullet új könyve, a Pötty Játék.

A Pötty Játék a népszerű elődhöz hasonlóan interaktív könyv. Azonban előző könyv óta nem teltek el nyomtalanul az évek, a szereplők, különösen a sárga pötty, tapasztaltabbak, érettebbek lettek. Míg a régi könyvben azt tették, amit mi diktáltunk nekik, itt a fő karakter saját akaratából vándorol, mi pedig követjük, segítjük az útján. Egy sárga pötty lehetőségeihez viszonyítva tényleg elképesztő kalandok követik egymást. Van kanyargás, ugrálás, megyünk a sötétbe, láthatatlanul bolyongunk a szürke papcák és foltok országában, megpróbáljuk átugrani a nagy piros dombot. A sárga pötty egy adott pillanatban még a könyvet is elhagyja, de a segítségünkkel természetesen visszatalál. 

A kalandok során állandó segítőnk, vezetőnk a fekete vonal. Anélkül, hogy hogy különösebb ideológiát akarnánk kreálni arról, hogy ez egy fejlesztő könyv, belátható, hogy  maga az a momentum, hogy a gyerekek egy teljes könyvön keresztül lekövetnek az ujjukkal egy vonalat, mennyire hasznos a finommotorika fejlesztésében. (Elsősorban a 3-6 éveseknek, hogy a korosztályt se felejtsük el megemlíteni.)

És még valami: a kiadónak ezúttal nem kellett kompromisszumot kötnie, a könyv kiálítása ugyanolyan különleges, mint az eredeti kiadásé, már ezért is jó kézbe venni.

Gyakori kérdése volt a Pötty könyv rajongóinak, hogy van-e másik ilyen. A válasz most már: van!


Hervé Tullet: Pötty Játék. Vivandra Könyvek, 2016.


Írjátok fel! Május 28-án 11-kor lesz a Pötty Játék könyvbemutatója a Két Egérben.