Egy lány – Kepler62: A visszaszámlálás

„A Kepler62 sorozat második része ugyanolyan izgalmakkal van teli, mint az első kötet. Szóval készüljetek fel egy újabb eget rengető történetre, olvassátok el Bjorn Sortland, Timo Parela és Pasi Pitkäen remekművét.” Tikk Hanna Léna ajánlója.

 

Marie egy fegyvergyártó elkényeztetett lánya. Mindent megkap, amit csak szeretne, még a Kepler62 játékot is megoldatja mással… persze nem ingyen. Hanem egy zsák pénzért. De ez neki szinte csak egy jelentéktelen kis summa. Csak a megoldás a fontos Marie-nek. 

Miután halfman-halfbiscuit elmondja Marienek a megoldást egy furcsa üzenet érkezik hozzá. Koordináták. Egy repülőtér koordinátái. Marie egy percig sem töri a fejét azon, hogy hogyan jusson oda, csak bepakolja a hátizsákját, és már indul is a privát taxijában a privát repülőterére. Amint megérkezik úticéljára, egy sivatagban találja magát. De ez csak egy álca. A kicsi házikó mögött, amely elhagyatottan áll a poros utak közé ékelve, egy egész földalatti bázis van elrejtve. 

Abban a pillanatban, amint beteszi a lábát Marie a viskóba, élete gyökeresen megváltozik: kezdetét veszi egy óriási kaland mely során Ari és Joni is ismét a történet részévé válik. Emellett Suttogóval is megismerkedhetünk, aki a titokzatosabbnál is titokzatosabb.  

A Kepler62 sorozat második része ugyanolyan izgalmakkal van teli, mint az első kötet. Szóval készüljetek fel egy újabb eget rengető történetre, olvassátok el Bjorn Sortland, Timo Parela és Pasi Pitkäen remekművét. 

Tikk Hanna Léna 12 éves olvasó

 


 

Bjorn Sortland, Timo Parela és Pasi Pitkäen: Kepler62 – A visszaszámlálás (ford. Kovács Ottília. Pozsonyi Pagony, 2016)