Egérke és a Két Egér

Egy pompás cseh egeres gyerekkönyv: Egérke enciklopédiája. A Kis Könyves Éjen ti is megismerkedhettek Tereza Vostradovskával, akinek ezt a csodás könyvet köszönhetjük, majd workshopunkon ti is készíthettek egy saját enciklopédiát! Április 20., péntek 15.30-16.30: Játékos könyvbemutató ovisoknak és kisiskolásoknak Tereza Vostradovská illusztrátorral a Két Egérben.

A Csirimojó egy vadonatúj kiadó. Mivel a Szláv Textusból nőtt ki, nem csoda, hogy a kiadó első két kötete egy-egy cseh gyerekkönyv fordítása. Ezek egyike az...

Egérke enciklopédiája

A tehénke azt mondja, mú, a kutyus pedig, hogy vau-vau. Hmm.
Uncsi? Uncsi. Indulj inkább felfedezőútra a nagyfülű, barna Egérkével, aki a prágai nénikéi látogatására készülve alaposan feltérképezi az ürege körüli erdő környékét, a tóban és a kertben élő állat- és növényvilágot! A felfedezéseiből pedig egy saját képes enciklopédiát is készít.A nagy formátumú könyv érdekfeszítően meséli el az iskolai környezetismeret óra anyagát. Hiteles, ugyanakkor játékos illusztrációinak köszönhetően azonban már a tipegő korú gyerekek is érdeklődéssel lapozgathatják. Mi a mézharmat, hogy néz ki a szakállzuzmó vagy a virágkáka? Hogy dalol a királyka, a kakukk vagy a búbos cinege? A könyvhöz magyar nyelvű applikáció is tartozik (Play Store: ANISCIENCE).

A kötetet fordította: Flóra Peťovská
Az applikációt fordította: Anna Kolláth


Helyszín: Két Egér Könyvesbolt, 1092 Budapest, Ráday u. 20.

Idő: 2018. április 20. 15.30–16.30

A belépés ingyenes.

» Esemény a Facebookon

Címkék: