Boldog születésnapot, Pippi!

November 12-én, kedden 17 órakor Laboda Kornél olvas fel a Harisnyás Pippiből, a felolvasást kézműves foglalkozás kíséri. Azt is megtanuljuk, hogy mondjuk svédül „Boldog születésnapot, Pippi!” A program a Skandináv Ház Skandináv irodalom hete-sorozatának része.

A program ingyenes, a szervezők 3-tól 12 éves korig ajánlják.

Skandináviában minden évben megünneplik az Északi Irodalom Hetét, idén 2019. november 11‒17. között. Örömmel jelentjük, hogy 2019-ben mi is csatlakozunk ehhez a programsorozathoz!

Az ünnepi hét során egy-egy északi könyvet választanak ki három kategóriában: gyerekirodalom, ifjúsági irodalom és felnőttirodalom, majd a kiválasztott könyvekből felolvasásokat, illetve egyéb kapcsolódó programokat szerveznek. A felolvasások elsődleges célja, hogy a sötét, zimankós novemberi hétköznapokba egy kis melegséget és közösségi aktivitást vigyenek.

Ez alkalomból a gyerekirodalom kategóriában Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című könyvéből tartunk felolvasást 3–12 éves korú gyermekek részére, és ezzel egy időben az ország számos pontján teszik ugyanezt.

További részletek a Facebookon...