Az új Ringató könyv

A nagy lányom egyéves kora óta járunk rendszeresen Ringató foglalkozásokra. Lujza most már „Ringató ovi”-ba jár, ahol Timi néni már nélkülem vezeti tovább őt a zene játékos-komoly világába. (Entz Sári ajánlója)

A Ringatót nemcsak a gyerekek élvezik és tanulnak belőle láthatatlanul is rengeteg mindent, hanem a mamák is.  A mamák feltöltődnek lelkileg, meghatódnak az együtt-éneklés élményétől, és ők is tanulnak. Sok mindent, például új dalokat, mondókákat, játékokat és MÓDSZERT. Azt, hogy hogyan kell mindezt átadni, eljátszani, hogy mennyire fontos a teljes odafigyelés, a szeretet.

Mivel nem lehet mindennap ringatóra járni, hát nagyon örülünk hogy itt ez a könyv! A gyönyörű, új Ringató könyvön látszik, hogy már másodszorra születik meg, mert bár a tartalom gyakorlatilag ugyanaz, letisztultabb, áttekinthetőbb „szakkönyv” lett, úgy, hogy a szemet-gyönyörködtető illusztrációknak és játékos szerkesztésnek köszönhetően igazi gyerekkönyv is.

Így pedig otthon is változatosan játszhatunk simogatóst, billegetőst, dülöngélőst, lebbenőst, lovagoltatóst, csiklandozóst, kéz csattantóst, és altathatunk, dalolhatunk azokban a percekben, amikor végre csak a kicsivel foglalkozunk! Meg akkor is, amikor erre a ringatós tudásunkra olyan nagy szükségünk van: ha nyűgös, ha nem akar valamit, ha utazunk, ha unatkozik – ezek mind szintén azok a pillanatok, amikor a könyvben szereplő nagy választék annyira jól jön, és csodákra képes!