Anti-Valentin

A Csimota augusztus végén jelentkezett a  „Valentine – 2 love stories” könyvvel, ami több mint hat hónappal a Valentin-nap után (vagy majdnem hat hónappal előtte) igazi anarchista gesztus. Bár jobban megnézve Kárpáti Tibor könyve egyébként is anti-Valentine.

A dolog nem előzmény nélküli, hiszen „ Valentin – Két szerelmes történet” címmel megjelent már papírszínház formájában, akkor még szöveg nélkül. Kárpáti Tibor papírszínháza igazán látványos, de a műfaj határai miatt csak kevesekhez juthatott el, így jó döntés volt a kiadótól, hogy a szélesebb közönség számára könyv formájában is elérhetővé tette a művet.

ooh!

A könyv szöveget is kapott, angol szöveget, amitől nem kell megijedni, mert igazán nem sok (de éppen elegendő), és mindenki érteni fogja. A könyv méretre megegyezik a régi jó Pápaszem (PBooks, 2010) formátumával. Az első történet színvilága is azonos az elődével, a második sztoriban azonban három további szín is felbukkan, de ez azért nem nehezíti meg végtelenül a történet dekódolását. Mint látható, a vásárló egy könyv áráért két mesét kap (ahogy ezt már a Maszatnál vagy a Bogyó és Babócánál megszoktuk). A tartalmi ismertetést mellőzöm, mindenki találgasson, amíg meg nem látja.

uh-huh!

A Valentine életkori ajánlása 0–99. És ne felejtsük el, hogy ez egy designkönyv. Aki szereti a designkönyveket és Kárpáti-rajongó, nagyon elégedett lesz; aki nem érti, hogy mindebben mi a jó, lehet, hogy éppen ebből a könyvből fogja megérteni. De ha nem, egy kis ideig akkor is jól fog szórakozni.

Kárpáti Tibor: Valentine  – 2 love stories. Csimota Könyvkiadó, 2013