Ajándékok a kanapén – a Két Egér ajánlásával

A Két Egér is reggeltől estig készülődik az ünnepre, ahogy mi is és még sokmillióan a világon. Ma például, míg mi serényen könyvbeszerzünk, és ha bejöttök személyre szólóan ajánlunk nektek valami igazán jót, az egerek összegyűjtögettek kedvenc kanapéjukra egy rakás ajándéknak való holmit. Most nem kifejezetten könyvek közt keresgéltek, hanem inkább a játékok, papírdolgok és a különleges, játékos könyvek közt. Nekünk persze, nagyon tetszett a válogatásuk, készült is róla néhány fotó, így ti is megnézhetitek. Tessék nézni: 

Kezdjük a macskákkal, mert szerintünk Vesztl Fanni varázslata teszi, mi más, hogy az egereknek tetszik a macska, sőőőt, nem is kicsit, hanem nagyon. Szóval Vesztl Fanni macskafigurák érkeztek egy egész kosárral vagányabbnál vagányabb viseletekben, gyertek hazavinni. :)

Ha a macskákra nemet mondasz, mondhatsz igent a zsiráfra vagy a Bimba-játékok más egzotikus állatkáira, akik kockán, kispárnán, textilkönyvön egyaránt kiválóan megélnek - nem esznek sokat, alapvetően csendesek, néha sípolnak. Na most, ha egerek válogatnak, kell, hogy legyenek önarcképek is a pakkban: most is kiválasztottak egy remek vizuális játékot a Djeco újdonságok közül, amiben egy egér a főhős: íme itt a Kinoptik, egy zseniális mágneses optikai játék. Vigyázat, csal!

 

Választottak még egy egerest, bizony: Máray Mariann legújabb Két Egeres képeslapok közé ajánlott egérportréját: a jégtáblán ücsörgő kisegeret. Ez a vízió ugyanúgy tekinthető optimistának, szelíden apokalipitkusnak – épp ez benne a jó. Nem tudjuk, mikor és hol játszódik a jelenet, a lényeg, hogy az egérke igen-igen boldog.

Kipakoltak néhány remek példányt a térbeli és egyéb játékos könyvekből is, amelyek ezúttal mind a Szépművészeti Múzeum átmenetileg bezárt boltjának készletéből kerültek hozzánk a Ráday utcába. Van itt a kanapén egy Hervé Tullé-könyv, ami a mintákkal játszik (hogy miért pont ezt választották, nem tudom), egy Thames & Hudson által kiadott kalapkergetős csuda térbeli könyv, a That's My Hat! Isteniek a színei és fenséges az a gazdagság, amit elragadó minimalizmusukkal ajánlanak fel a szerzők. Nem fokozom, vigyétek!

Az egerek azonnal beköltöznének ebbe a pompás Rembrandt-kori lakóházba. Nincs mese, muszáj lesz átalakításokat kezdeni jövőre az utcában. Sokatok rég vágyott kötetei most postaköltség nélkül hazavihetők a belvárosból (az eddigieken túl is): van még pár példányunk a Tate csudás Under the Ocean és In the Forest c. térbeli köteteiből! És...
Nagy örömünkre érkezett még egy karácsonyi csomag Meilinger Zita Biburi medvéiből, és vannak nyulacskák is szép számban. Íme egy matrózlegény az egerek kanapéján.


 

Ha már karton, kapható nálunk karton hópehely a téli ablakokba, ajtókra, de persze színes falon, szoba közepében is szépen mutat, próbáljátok csak ki! A Krearton a hópelyheken kívül különféle méretű karácsonyfákat is készít, természetesen nálunk is megtaláljátok őket. 

Lassan mindenkit számba vettünk a szófán, maradt még az örök kedvenc: arany gyíkocska és kicsi süni Gálné Csizmadia Anikó ládikójából, idén őszi fejlesztésű finom, natúr, hamuszürke jegyzetfüzet a Malinovkától, egy pettyes Manka nyaklánc (öltözködni is kell), egy pár csillagos Vadjutka-tervezte fafülbevaló és egy pár kézzel festett medvés a Poisjardin műhelyéből. No és a legvégére két új Két Egeres füzet: a sportoló nyulas és rózsaszín macskás. Kiváló, FSC belívek, szuper kötészet az Eskimo Book jóvoltából.

Mi maradt ki, miről nem írtunk? Tehát mi az, amit az egerek kiválasztottak, de mi nem írtunk róla?! Aki december 20-án este 8-ig beküldi e-mailben a keteger@gmail.com címre a helyes megfejtést, 15% kedvezménnyel vásárolhat a kanapéról! :)