Szalóki Ági: Gingalló

3 420 Ft

A Gingalló című korongon – ahogy azt Ágitól már megszokhatta a közönség –  népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet, ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna versei. A lemezen Cserhalmi György mesél.
Egy ilyen, az egész családnak szóló lemez hallgatása a megszokottól eltérően szülőnek, gyereknek nem csak szórakozást, de közösen átélt művészi élményt nyújt, oly módon, hogy közben minden korosztály azt kapja, amiért igazán fontos, hogy a zene és a vers a mindennapok részévé váljon. Az ilyen közös élmények azok, amelyek  újraidézik, újra átélhetővé teszik azokat a bennünk rejlő, gyermekkorunk óta megbúvó emlékeket és előhozzák azokat a képességeket, amelyekkel zenei, népzenei és irodalmi örökségeinket, értékeinket továbbadjuk, megőrizzük.

Szalóki Ági: ének, fütty
Lamm Dávid: gitár, ének
Kovács Zoltán: bőgő, ének
Dés András: ütőhangszerek, ének

Közreműködnek:
Fekete-Kovács Kornél: szárnykürt
Juhász Gábor: gitár
Szalai Péter: tabla
Szokolay „Dongó” Balázs: furulya, tárogató
Mesélő: Cserhalmi György

Folk Európa, 2009

CD, játékidő: 60:44

Internetes ár: 3 420 Ft
Listaár: 3 800 Ft
Ajánljuk még: 

Szabadesés – Nem vagy többé ártatlan

1 970 Ft

A tizenhét éves Bence sokszor elképzeli, hogy zuhan. Hogy kilép ebből az egészből. Nem volna nehéz: egy ugrás a bérház tetejéről. Vajon mi tartaná őt vissza? Ha az anyja újra hozzájuk költözne? Ha az apja abbahagyná az ivást? Ha volna barátnője? Ha végre valaki szeretni tudná? Egy napon új tanárnő érkezik az iskolába, kopogó léptei felverik a folyosó csendjét. Vörös csizmát visel, feszül rajta a farmer, Bence nem tudja levenni róla a szemét. Néhány nappal később összefutnak, s a fi ú hazakíséri a tanárnőt. Ami azután történik, arról nem beszélhet senkinek. Titkolózás, cinkos kacsintások, önvád – Bence nem ura többé a tetteinek. Úgy érzi, zuhanni kezdett, és hiába kapálózik, nem nyújtja senki a kezét. Részletek…

Internetes ár: 1 970 Ft