Rázós kalandok az Apollo–13 körül

1 799 Ft

1970 áprilisa van. Az űrhajód kilövésre készen várja, hogy a holdexpedíció elinduljon. Évek óta készülsz rá, hogy részt vehess a küldetésen. Izgatottan figyelted, ahogy az Apollo–11 űrhajósai, Neil Armstrong és Buzz Aldrin 1969. július 20-án elsőként szálltak le a Hold felszínére. Charles Conrad és Alan Bean az Apollo–12-vel ugyancsak a Holdon landolt 1969 novemberében. Az egész világ feszülten figyelte a televízióban, hogyan derítik fel Földünk mellékbolygóját.
Most rajtad a sor, hogy a háromfős legénység tagjaként útra kelj az Apollo–13 fedélzetén. Egyesek szerint a tizenhárom szerencsétlen szám – te ostobaságnak tartod az ilyen babonákat. Még nem sejted, hogy a küldetés valóban balszerencsés lesz. Útban a Hold felé az űrhajó balesetet szenved. Ez a legsúlyosabb katasztrófa a holdra szállások történetében: senki nem tudja, hogy a legénységet vissza lehet-e hozni épségben a Földre. Több száz mérnök dolgozik éjt nappallá téve a mentőakció meg­tervezésén. Bárcsak ne szálltál volna fel az Apollo–13-ra!

Tuti tippek szakértőktől:
– Vakard meg jól az orrodat, mielőtt felveszed a sisakot, ugyanis többé nem húzhatod le, amíg a világűrben leszel!
– A kilövés előtt szíjazd be magad szorosan! Ha ezt elmulasztod, úgy fogsz fel-alá pattogni a parancsnoki egység belsejében, mint egy elszabadult pezsgősdugó.
– Ne ess pánikba! Ha valami baj történik, őrizd meg hidegvéredet, a kapkodás csak ront a helyzeten.
– Ne mozogj túl sokat, hogy minél kevesebb oxigént fogyassz.

 

Rázós kalandok sorozat
A Rázós kalandok sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mammutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként. Jókat nevet a képregények vicces rajzain, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!”

Szerző: Ian Graham

Illusztrálta: David Antram

Fordította: Zsuppán András

Móra Könyvkiadó, 2014

32 oldal, 215 × 245 mm, keménytáblás

Internetes ár: 1 799 Ft
Listaár: 1 999 Ft
Ajánljuk még: