Micsoda társaság!

3 050 Ft

A MICSODA TÁRSASÁG Méhes György vidám családregény-sorozatának első kötete. A család: Apu (Nagyfőnök), Anyu, Krisztinka és a „jámbor” Öcsi együtt nyaral egy másik, baráti családdal: Vilmos atyával, Pindur nénivel, Bogárkával és a „jó kis” Vilikivél. Velük tart az agglegény barát és tudós Quintusz is.
Itt megesik, aminek meg kell esnie: vonaton zötykölődnek, gombásznak, esőben hegyet másznak, természetbúvárkodnak, fényképeznek – kacagtató kalandok nagy mesélőkedvvel előadott történetekben. 

A főszereplők  viszontagságairól és „rémtetteiről” a regénysorozat mindegyik kötetében olvashatunk.
E vidám regényeket az író gyakorló szülőknek és a felnövekvő ifjúságnak szánta, hogy a kalandok végére kiderüljön: a barátság, a megértés, a szeretet, anyu meg apu, a család és hasonló nyalánkságok a legfontosabb részei az életnek; bár annak bizony része a tévedés, a hazugság, a baleset, a hiúság, vagy a mindig ínyenc önzés, a remeknek érzett rosszindulat, a borzongató félelem és a jó kis káröröm is. 
A „Nagy Mesélőként” ismert író a család mindennapi apróságait karikírozza ki ellenállhatatlan humorral, sorozatosan bizonygatva, hogy semmin sem nevethetünk jobban, mint tulajdon balfogásainkon. 

Méhes György Micsoda társasága azt jelentheti nekünk, magyaroknak, amit az angoloknak a Három ember egy csónakban (Jerome K. Jerome) vagy a Családom és egyéb állatfajták (Gerald Durrell).

Írta: Méhes György

Illusztrálta: Bányai István

Cerkabella Kiadó, 2014

248 oldal, 140 × 210 mm, cérnafűzött, kemény borító

 
Internetes ár: 3 050 Ft
Listaár: 3 390 Ft