Micimackó visszatér

2 420 Ft

Ugye sokszor gondoltál arra, milyen jó lenne, ha sosem érne véget a mese? Vagy ha véget is ér, folytatódjék… Hát most tessék, itt van. Ugye rájuk ismersz? Bár Micimackó az eltelt nyolcvan évben felszedett néhány dekát, mégis a régi. És persze Nyuszi, Füles, Bagoly és Kanga is. Igaz, Tigris közben megszerette a szedret, Róbert Gida fontos dolgokat tanult az iskolában, de azért a Százholdas Pagonyban semmi sem változott. De hát akkor ki az a Kecsesen Hajlékony Valaki, aki előjön a folyóból? És miért áll el örökre az eső? Hogyan tanulnak krikettezni az állatok, és hogyan lesz Micimackóból tanfelügyelő? Mindezt megtudhatod, ha elolvasod a Micimackó visszatér vadonatúj történeteit.

– És tényleg új kalandokat fogsz írni nekünk? – kérdi Róbert Gida. – Mert a régieket nagyon szerettük.
– Az elefántosakat nem szerettem – teszi hozzá Malacka, és összeborzong.
– És lehetne mondjuk egy kis nyalánkság a végén? – tudakolja Micimackó.
– El fogja rontani – szólal meg Füles. – Szeretném én azt látni, hogy nem rontja el. Mit érthet ez a szamarakhoz?
Fülesnek persze igaza van: tényleg nem értek hozzájuk, csak találgatni tudok. De a találgatás is lehet jó játék. Ha pedig néha úgy érzem, hogy eltaláltam, akkor megjutalmazhatom magam egy csokis keksszel: olyannal, amelyiknek csak az egyik felén van csokibevonat, úgyhogy az embernek nem lesz tőle ragacsos az ujja, és nem maszatolja össze a papírt. Ha pedig néha mégsem találom el, akkor nem jár jutalomkeksz.
– Mi viszont értünk – mondja Róbert Gida. – Majd segítünk, amiben csak tudunk, hogy sikerüljön.

David Benedictus író, színpadi szerző, forgatókönyvíró és színházi rendező egy személyben. Dolgozott az Evening Standard című napilapnál, Francis Ford Coppolával és a Royal Shakespeare Companyval. A. A. Milne-hez hasonló sokoldalú tehetség. A Micimackó első megjelenése után nyolcvan évvel kapott megbízást arra, hogy a könyv hőseit új életre keltse. Mark Burgess képzőművészeti tanulmányai elvégzése után egy cambridge-i könyvtárnak, majd a londoni állatkertnek dolgozott. Azóta – már vagy húsz éve –gyerekkönyvek írója és illusztrátora egyben. Ahogy David Benedictusnak Milne „bőrébe kellett bújnia” a Micimackó visszatér megírásához, neki E. H. Shepard stílusában kellett elkészítenie az új könyv rajzait.

Írta: David Benedictus

Illusztrátor: Burgess, Mark

Fordító: Révbíró Tamás

Móra Könyvkiadó, 2009

136 oldal, kemény borító

Internetes ár: 2 420 Ft
Listaár: 2 690 Ft