Időláda

3 140 Ft

SOHA TÖBBÉ FEBRUÁRT!

Jó volna-e, ha képesek lennénk megállítani az időt? Mi történne, ha lenne egy csodálatos ládánk, amelybe nem hatol be az idő, és ahová elbújhatnánk a kellemetlen időjárás, az unalmas órák, személyes gondjaink és a világ bajai elől, hogy majd csak akkor jöjjünk elő, amikor újra minden jól megy a világban? E csábító ötlet megvalósulásának csaknem végzetes következményeit meséli el sok izgalommal és kimeríthetetlen fantáziával Andri Snær Magnason izlandi író fantasyjében.

A kettős cselekményű regény kerettörténetének főhősei mai gyerekek, akik magukra maradnak egy elhagyott és pusztulásnak indult városban. Az események szálai egy ősi legendához vezetnek, mely egy mesés hatalmú királyról és egy szépséges hercegnőről szól. Sigrúnnak és barátainak kell megtalálniuk a kapcsolatot a jelenlegi események és az ősi történet között, hogy rájöjjenek, miként menthetik meg a világot.

Andri Snær Magnason (1973) izlandi írónak eddig kilenc kötete jelent meg, írt mesét, verset és a közeli jövőben játszódó szatírát. Ami az eltérő műfajú szövegeket összekapcsolja, az a szerző kimeríthetetlen fantáziája és humora. Regényei közül a LoveStar már megjelent magyarul a Gondolat Kiadónál. Az Időláda a legutóbbi regénye, mely gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat és a legjobb észak-európai irodalmi műveknek odaítélt rangos elismerést, az Északi Tanács Irodalmi Díját.

Szerző: Andri Snær Magnason

Fordító: Patat Bence

Gondolat Kiadó, 2015

282 oldal, 135 × 215 mm, kartonborított, ragasztott

Internetes ár: 3 140 Ft
Listaár: 3 490 Ft
Ajánljuk még: 

A kékbolygó története

2 160 Ft

Aranykori teljességet idéző ős-állapot honol a kék bolygó kis szigetén:
az örökifjú gyermeklélek önfeledt, kiapadhatatlan derűje és
harmóniája. De egyszer csak váratlanul becsapódik a szigetlakók életébe
űrhajóján Hahó Jónapot. Ezzel véget is ér az ártatlanság idilli
állapota, és elkezdődik a történet, a móka, az álom-valóraváltás… Részletek…

Internetes ár: 2 160 Ft

LoveStar

2 880 Ft

A LoveStar sziporkázóan eredeti, szellemes, groteszk és abszurd elemeket sem nélkülöző szatíra a nem túlságosan távoli jövőről, amelyben a marketing és a technológia törvényei uralkodnak. Részletek…

Internetes ár: 2 880 Ft